pernek

(112) Family house on the sloped site with view to the beech forest , pernek, sk, 2009-

about

Our intention was to create a simple house which benefits from the conditions of it's original site. The main idea is to create something what provide an observation of the almost wild forrest in front the house, something close to the hunter's shooting box. The positioning along the road respects the existing built tissue. The house does not stand out, it adopts the mimicry of the surroundings.
Structure – concrete shell – left rough in the interior of the apartment. on front side a single one, fully glazed, slide opening towards south. All habitable rooms are oriented to the garden.

facts

Location Pernek, SK
Year 2009-
Status under construction
Client P. Moťovský, S. Studená
Size 200 m2
Program living space for a young family

credits

Ján Studený
team Daniel Silva, Maroš Bátora

-