stupava

(8) family house with glazed envelope, Stupava SK, 2000

1/12

2/12

3/12

4/12

5/12

6/12

7/12

8/12

9/12

10/12

11/12

12/12

about

We were asked to design a house for family of two generations /six people together/ on a narrow, slope site in Stupava, northern from Bratislava. The intention was to avoid any formal shape, resulting in just a ‘functional’ envelope for good quality of life – light, quiet, temperature seasonal comfort, direct contact with
garden, using natural materials, etc.
The house consists from three basic parts: 1.) steel skeleton pillars with concrete slabs and foundational basin under the ground, 2.) transparent facades consist of glass Reglit slabs and 3.) inserted wooden interior /floors, ceilings and build-in furniture/.
To bring light to the underground space we decided to make glass envelope: Reglit facade system of two separate walls with ventilated interspace between. The frontal garden facade is filled by glassed slabs in sliding aluminium frames.

facts

Location Stupava, SK
Year project 1996 - 98, construction 1998 - 2000
Status realized
Client private
Size 350 m2
Program two separate flats in one volume

credits

David Kopecký, Ján Studený
Collaboration: Miro Kurčík

-