uprkova

reconstruction of a modernist villa with a sculptor’s studio, Bratislava sk, 2003

1/5 street view

2/5

3/5

4/5 additional bathroom window

5/5

about

The house is situated in central area of the town, close to Horsky park. It is in quiet street and is surrounding by the nice garden. The task was the adaptation of the original historical villa with sculptor's studio for the new customer: family with two small kids. The main conclusion was to open the living space to the garden side and the underground level to the street side (for cars) – connections with surroundings, it all missed in the old house.
And then adaptations of the interior: renovations - wooden windows from 30's and original surfaces (marble stairs, oak floors etc.). insert upper bathroom and rebuilding of the underground level - garage and storages. details: big studio window vewing the street with original steel construction and street fencing.

facts

Location Bratislava, SK
Year 2003
Status realized
Client private
Size 240 m2
Program reconstruction - 3 bedrooms, 2 bathrooms, living-room, studio, garage

credits

Ján Studený
collaboration: Martin Vojta

-